1. Samhällsproblem



Har kommit fram till att jag kommer ta upp olika problem som finns i vårat samhälle nu idag. Nu i kväll har jag valt att skriva om alkohol, passar väl bra så här precis efter midsommar. 

Taget från Aftonbladet: Under 2009 låg den totala alkoholkonsumtionen på 9,3 liter 100 procentig alkohol per person över 15 år, det motsvarar ungefär 58 liter vin eller 24 liter sprit.

Under sommaren har vi de senaste åren konsumerat betydligt mer än under höstmånaderna. 2009 konsumerade vi 2,65 liter ren alkohol, ungefär 6.9 liter sprit. På hösten konsumerade vi 2,15 liter ren alkohol, ungefär 5,6 liter sprit.

Detta var dock 2009 och jag tror med stor sannorlikhet att vi dricker mer alkohol nu än då, 99% säker på det. Tänk så många tråkiga saker som händer pågrund av dessa olika alkoholhaltiga drycker.

*Bilolyckor
*Misshandel
*Mord
*Skadegörelser
*Människor dör
*Får men för livet
*Får lida pga av andras misstag
*Livet blir sig aldrig likt

.... Risken för detta ska inträffa om man dricker mycket alkohol finns alltid...

.... Och männsikor börjar tidigare och tidigare med att prova alkohol...




Vill du att det börjar med detta...



Och slutar så här...

Tänk efter före du sätter sig i en bil onykter, du är självisk om du gör det, det finns andra som kan skadas!!

Förresten kan någon säga mig VARFÖR det är så himla roligt med att supa sig full???


Vill skriva mer om detta men det får bli en annan gång, måste go to slepp very soon...

Ha de så länge!!

// Amanda




 

Lördag

Midsommar var det ju igår, vilket tillbringades i lilla Timfors, rätt så kul var det, plus god mat.

Idag blev det en sevanlig promenad med Boss, ganska varmt med lite små droppar vatten som Gud grät (just joke, hehe, men det ragnade lite i alla fall), men vädret blev sämre nu under dagens gång. Fy fan, sommaren har nog redan varit och är över redan, efter som jag förutspår att detta blir en REGN - SOMMAR!!! Tragiskt var ordet.



SÅÅÅ söt liten katt, åhh så GULLIG!!!

Kort

Onsdag idag och tredje dagen på sommarjobbet, går väl ganska bra.. Dock får man ju ganska ofta små blackout - hjärnsläpp, man tänker liksom helt hel hur saker ska vara och vad som är vad... Men det är väl en mänsklig faktor.

Tre besök på Pärlfoto denna vecka, men inga kort har jag fått hämta ut. Jag vågar nog inte gå dit imorgon, får nog bli på fredag - fast de har nog inte öppet då... Hon som äger/jobbar där måste vara väldigt less mig, hehehe. Men jag längar efter att få min kort, guess who is the models?? Boss, Tony Stark och min Ängel.

Dikt till världens finaste Ängel

Du är älskad
Och saknad
Och kommer alltid att finnas i mina tankar
Du är det jag alltid behövt, en riktig vän - när andra svek
Glädje och ljus du spred
Du är min Ängel
Fin som få och snäll som bara den
Hoppas vi träffas senare någon gång
Tack för allt!


Den smärta du bar var hemsk
Men du var så stark, att du klarade det
Hur än det, så kunde man se din glädje
Strålade lika starkt som solen, om inte starkare
Glädjen kunde man se i dina ögen, de klittrade som klarblått havsvatten


Ne, nu ska jag kolla in lite saker på internet och även se på tv samtidigt... Kan göra två saker samtidigt, inte illa, hehe ;)



First

First Day At Work To Day, tja det gick väl ganska bra, men vissa saker gick väl sisådär... På tal om det, stackars kvinna som köpte korv, efter som det var jag som paketera det, fy fan så fult. Men det gick faktiskt lite bättre efter ett antal gånger... Men ni skulle ha sett min inpackning altså, hahaha.

Nu är jag precis påväg att kolla om recept på bakverk, hoppas jag hittar något:)

Onsdag

Ingen sovmorgon idag ne, halv åtta var jag uppe.. Jaja, många skulle väl kanske kalla det sovmorgon, men inte jag, hehe.. Men hur som helst följde jag med farmor och farfar till Sunderbyn för farmor skulle dit... Massor med folk där inne, fatta vad mycket sorg och glädje det finns i ett sådant ställe!! Folk får tråkiga besked om sjukdomar, folk dör, folk blir botade och folk överlever. Dom som jobbar som läkare är RIKTIGT duktiga, de räddar liv. Vilka hjältar!!

Imorgon blir det en STRESSIG(!) dag... Stiga upp kring nio, läsa lite i körkortsboken, fara på byn och besöka Pärlfoto för att beställa kort, promenad... A VeRy stressful day!!! ;)

Ne nu ska jag bara kolla runt på Internet och se på tv... Slappt - I Know and I like it :)

Risk ettan

Det är ju fan bara tisdag idag, hm vilket innebär att jag är ledig några dagar innan sommarjobbet på Konsum i Älvsbyn. Vilket innebär att man hinner göra ganska mycket, om man nu inte sover till nästan elva - vilket jag gjorde idag.

Igår var jag på Risk ettan på Anki Tigerstrafikskola, världens onödigaste utbildning på 3 timmar och 30 minuter. Handlade om stress, droger, grupptryck, alkohol .m.m... En bild tog väl starkast intryck, en tjej i 20 års åldern körde en bilen en kväll, mötades med ett fyllo, han körde rak i hon och det började brinna i hennes bil. Hon klarade sig dock, men med enorma brännskador, hon såg förjävlig ut rent av sagt. Hon är samma person inombords, men kommer nog aldrig bli behandlad på samma sätt som innan pga av hennes utseende... Dra åt helvete alla som dricker alkohol och sen kör bil, visst det är erat eget problem och val om ni sätter er i bilen och kör. Men det är inte bara er det gäller, ni sätter många andra liv på spel, var inte så jävla egoistiska!!! Tänk efter före...

// Amanda

Varmt = myggor

Värmen fortsätter vara, dock hann jag inte sola som mina planer var.. Kanske får man en ny chans imorgon, hopefully:)
Men värmen drar inte bara med sig bra saker, nej då, se bara på alla miljontals mygg och knock, FY FAAN FÖR SOM!!! Att det kan vara så jävla kul att suga blod, myggor är så elaka.. också blir det fula märken... Men efter som  jag lärt mig på Naturkunskapen att om en art försvinner kan det innebär att fler arter försvinner, vilket kan få förödande konsekvenser för livet på jorden. Så hur än det är plogsamt så måste vi tänka på vår miljö, den behöver olika arter för att funka... Så bit ihop hur än de är jävliga och irriterade...

Tänka dig att myggor och är levande liv som oss, och bara för att vi inte gillar den människa så dödar vi dom inte(i alla fall de flesta gör inte det), så måste vi ocka tänka med myggor och liknade - de har rätt till liv lika rätt som vi... MEN jag kommer nog fortsätta hata dom och döda dom!!! hahaha

43 (!)

43(!) grader i solen, eller inte nu just i solen för då skulle man ju dö...
Och typ 28 grader i skuggan... Fy faan så varmt, asså det är inte ok att klaga på varmen när den äntligen kommit hit, men jag måste erkänna att det är för varmt nu. Håller ju på dö typ av varmen!!! Men ne det är underbart ändå, och om det är sol och fint imorgon blir det sola och måla trädgårdsmöbler...

Herrå:)

Det bådar gott inför framtiden

Var nu i kväll och gick med Boss, efter vägen så började han dra väder, altså känna lukt från något. Så vi gick av skogsvägen och for in i skogen en bit, och då luktade han och visade vägen. Såg efter ett tag ett spår som bara måste vara från en älg. Vi fortsatte en bit, men vände efter ett tag efter som vi inte kunde fara så jättelångt efter som det var lite väl sent för en längre promenad... Detta bådar ju gott för the future:)

EXCELLENT

Vår egen lilla Sockerpojk ställdes ut idag, och jag fick äran till det, a really great honor!!
Det var inte så många hundar på utställningen, om jag nu sett rätt förut så var det totalt ca 100 hundar. Konstigt att det inte var fler, efter som det är hyffsat bra väder denna tid på året. Men en orsak lär väl vara att många hundar löser hår just nu och känner att det är ingen idé att ställa ut... Annars vet jag inte varför man inte var där.

Det var 9 stycken hundar i Boss klass Junior Gråhund, två är Boss brothers Baloo och Bom. Ingen var den andra lik, men söta är dom då alla:) Tre i klassen fick EXCELLENT.... Två från Älglegans kennel... Bom och Boss!!! Roligt att även Bom kom så bra i utställningen. Sen skulle Excellent hundarna in igen... Jag och Boss fick gå i mitten, men han som var före med hunden gick så sakta att vi fick byta plats :) ... Resultatet blev att Boss blev bäst i klassen, men nådde inte till cert. 2a blev Bom....

Supernöjd över hur det blev, andra Excellent Boss fått...
Ny bedömning:
Sufficient = 3a
Good = Svag 2a
Very good = Stark 2a och Svag 1a
Excellent = Stark 1a
Cert är nog typ som vanligt... för jobbigt att beskriva, när jag knappt fattar det själv, hehehe:)

( tyvärr blev det inte att ta några bilder idag:( )

En man på utställningen tyckte Boss var väldigt fin och senare när jag mötte han under dagen sa han att han tyckte Boss skulle ha vunnit hela utställningen... Det var en smart man det;);)

Boss är bäst, han är KUNG!!! Charmkillen

//Amanda

SOMMAR

Han är bara överallt kan man säga....











Är detta en svensk sommar??!?? hehe...




...Ne, detta är en svensk sommar!! :)



... Härligt väder det är :) ;)

VÄRDELÖSAST

Helt utbränd... Av att försöka klara fas A till körkortet, kommer fan aldrig klara den, vågar heller inte säga hur många gånger jag provat den, men vissa frågor är ju helt sjuka... men jag är bara sämst, så är det bara.. Blir nog inget körkort... Någon som vet om man bara har totalt 20 gånger att klara alla faser????

Om så är fallet är jag totalkörd!!!! HJÄLP, blir ju typ gråtfärdig... Så PINSAMT.... ;(;(;(

Sommarlovet .. så nära

En enda jävla lektion kvar, sen är det SOMMARLOV!!! UNDERBART är ordet!!
Dock måste jag säga att det känns väldigt onödigt att komma till skolan för en enda lektion.. Men jag kommer nog överleva den lektionen också, förhoppningsvis i alal fall ;)

Hoppas för guds skull att det inte regnar till helgen, när det är hundutställning. Det skulle inte vara ett dugg skoj... jag hatar verkligen regn, fast om man tänker på saken så skulle vi heller inte leva om det inte vore för regn så jag liksom hatgillar regn, ett nytt ord "hatgillar" hahaha

Webbutiken och Marknadsplanen är inlämnad, lämnade in den idag för att jag inte ska kunna ändra något... SÅ nu får den bli hur fan som helst... Fick för övrigt ett mail från en kvinna i veckan som hade googlat och hittat min fejkbutik, hon har sugen på en bolero.. Så då fick jag förklara situationen ;)

Kolla in den vettja :) http://fashionthings.e-butik.se/

BlueEyeBlue

Allt som berör ens vardag, tråkiga och roliga saker! Men satsa på att minnas det roliga och lära sig av sina misstag!

RSS 2.0